Mijn eerste 2 weken op Seychellen - Reisverslag uit Victoria, Seychellen van Mariska Geldorp - WaarBenJij.nu Mijn eerste 2 weken op Seychellen - Reisverslag uit Victoria, Seychellen van Mariska Geldorp - WaarBenJij.nu

Mijn eerste 2 weken op Seychellen

Door: MariskavGeldorp

Blijf op de hoogte en volg Mariska

28 Augustus 2010 | Seychellen, Victoria

Hoi Allemaal,

Het heeft even geduurt, maar er waren wat problemen met het plaatsen van reisverslag. Sorry daarvoor, maar bij deze nu dan eindelijk me tweede verslag!!!

Hier gaat alles goed!!! Ik heb vorige week mijn duikbrevet gehaald en mag nu tot 18 meter diep duiken!!! Tijdens de duiken heb ik echt ontzettend veel moois gezien, zoals roggen, zeeschilpadden, kleurrijke vissen, zeesterren en nog veel meer!!!
Het is echt een super mooi groen eiland, met mooie uitzichten zoals te zien is bij de twee foto's die in fotoboek staan!!! Het wordt ook steeds beter weer, wel met af en toe wat regen maar het is echt gewoon warm!!!
Gister hebben we met de groep onze eerst tocht met de boot gemaakt!!! Om zowel met de instrumenten te werken en te gaan snorkelen/zwemmen!!! Het was echt super!! Ik heb met mijn eerste walvishaaien gezwommen, echt geweldig!!! Het is niet te omschrijven, maar ze zijn zo groot en speciaal!!! Echt super!! Een aantal waren rond de 4 a 5 meter en een rond de 8 meter, echt super groot!! Rond de walvishaaien zwemmen grote groepen andere vissen, zoals romoras, pilot vissen en andere vissen!!! Vanaf volgende week gaat het seizoen beginnen en ga we elke dag als het goed genoeg weer is, dat de micro-light vliegtuigje ook kan vliegen er op uit om de walvishaaien te spotten, identificeren en te meten!!!
Het went al aardig met de groep, het is gezellig met ze!! En we kunnen zo vanuit ons appartement snorkelen, waar ik ook al een paar keer een rog heb gezien en een zeeschilpad en andere vissen!!! En lekker op het Sunset Beach strand uit rusten!!! Heerlijk!!!

Jullie horen hopelijk snel weer wat van me!!!!

Liefs Mariska

• 28 Augustus 2010 - 06:25

Anneke:

Hoi Sis,
    Fijn om eindelijk van je horen/lezen!
    Ongelofelijk dat je daar tussen de walvishaaien zwemt, supergaaf!!
    Geniet er lekker van, maak mooie foto's zodat wij ook kunnen meegenieten, en heel veel plezier!!!!!!!!!!!
    Dikke kus van ons allemaal xx

• 28 Augustus 2010 - 09:29

Ans:

Nou, dat klinkt helemaal niet verkeerd !! Wat zal jij genieten zeg !! Kan je straks nog wel wennen in ons kikkerlandje ? Gr. Ans

• 28 Augustus 2010 - 10:48

Eric En Ingrid:

Hoi,
    Hoewel je ouders ons natuurlijk op de hoogte houden, is het leuk ook iets van jouzelf te horen. Het klinkt helemaal geweldig.
    Zo dicht bij de walvishaaien en ander vissen moet inderdaad een hele ervaring zijn.

Eric en Ingrid

• 28 Augustus 2010 - 14:36

Jenny:

Hallo Mariska,

Vandaag Mysteryland en opa's rondtour door Vijfhuizen. Hier is het heel veel regen. Gelukkig vandaag droog. Het was voor sakina nog spannend om binnen te komen. Onze neef Nick kwam niet binnen en is zijn kaart dan ook kwijt omdat hij geen 18 jr is. Sakina en je zus Rianne zijn binnen. Rianne had geluk en kon nog een kaart van 50 e kopen. Hier gaat alles ze gangetje en vanavond komen je ouders eten en drinken en natuurlijk kijken naar Kiss&Ride, vuurwerk vanavond. Is het eten beter nu met mama d'r recepten. Anders is vis met pasta ook lekker hoor! Is het nog een beetje te betalen allemaal. Fijn dat je het leuk heb met de groep en dan ook nog lekker chillen op het strand. Toppie had ik niet op jou leeftijd.

Fijne tijd nog en tot horens, gr Tante Jen

• 28 Augustus 2010 - 21:12

Oma En Opa :

Lieve Maris fijn dat je het zo naar je zin hebt
    ga zo door en de tijd vliegt om heel veel liefs Opa en Oma +++

• 29 Augustus 2010 - 10:48

Iv:

Hoi Mariska! Super klinkt het allemaal. Ik denk dat ik ook een minor ga doen ;-) heel veel succes en plezier! Iv

• 29 Augustus 2010 - 11:50

Karla:

Hoi,Hoi,
    wel spannend allemaal wat je nu mee maakt.
    lijkt me dood eng tussen al die haaien en andere zeedieren.
    ik durf al niet in een meertje te zwemmen!!!
    We vinden het heel leuk om je te volgen en kijken al uit naar je volgende verslag.
    heel veel plezier en geniet er van!!!
    xxx-jes van lex, karla, amanda en maxime

• 31 Augustus 2010 - 08:37

Anneloes:

Hey Maris,
    Ik zat net te denken of je niet misschien door zo'n walvishaai was opgepeuzeld:P maar gelukkig is alles goed met je, en hoe! Klinkt echt helemaal super! En gefeliciteerd met je duikbrevet:)
    Blijf genieten!:D en ik zie uit naar je volgende verslag!
    liefs mij

• 31 Augustus 2010 - 13:18

Marrie En Hans:

Hoi Maris,

Ome Hans vraagt of je zijn ligbed al klaar hebt gezet op het strand. Het ziet er geweldig uit daar. Veel plezier nog en wel voorzichtig met die grote haaien.

groet tant Mar en ome Hans

• 06 September 2010 - 05:53

Sophie/Willem + Kids:

Hoi Mariska,
    Wat ziet het er allemaal geweldig uit.
    Geniet er van. Het is echt heel bijzonder wat je allemaal mee maakt.
    (Ik heb je dinsdag wel gemist bij het zwemmen.)

Gr. Sophie, Willem Daniel en Sara

• 06 September 2010 - 08:55

Opa En Oma PoessieWa:

Hoy Maris wat fijn dat de groep zo leuk is de foto van de groep hebben wij niet gezien dat lukte niet lag niet aan ons(oude mensen)want bij Anneke lukte het ook niet.Heel veel liefs en doe voorzichtig Liefs Opa en Oma+++doeiiiiiiiiiiii

• 06 September 2010 - 13:18

Iwan:

Hey Mariska,
    Ziet er mooi uit daar.
    Geniet er van en veel plezier.
    Groetjes Iwan

• 10 September 2010 - 09:28

Opa En Oma:

Weer een nieuwe kaart van je ontvangenhet gaat super bij je.Nog drie maanden en je bent weer terug ja ik ben al aan het aftellen hoor maar geniet maar lekker.
    Liefs Opa en Oma.+++
    doeiiiiiiiiiii.