Zoektocht naar walvishaaien - Reisverslag uit Victoria, Seychellen van Mariska Geldorp - WaarBenJij.nu Zoektocht naar walvishaaien - Reisverslag uit Victoria, Seychellen van Mariska Geldorp - WaarBenJij.nu

Zoektocht naar walvishaaien

Door: MariskavGeldorp

Blijf op de hoogte en volg Mariska

13 September 2010 | Seychellen, Victoria

Hoi allemaal,

Hier gaat alles goed!!!! Het is alweer een tijdje terug dat ik vorig reisverslag heb geplaatst.

We zijn nu in onze 3 week van onze zoektocht naar walvishaaien met passagiers!!! Het gaat heel goed, we hebben al een aantal nieuwe walvishaaien geidentificeerd en natuurlijk ook walvishaaien van vorig jaar en de jaren daarvoor gespot!!!! Dus beloofd een goed seizoen te worden met veel walvishaaien!!!!

Tijdens een van de trips heb ik ook met mantarays (grote roggen) gezwommen en natuurlijk zwem ik met de walvishaaien dan ook!!!!!! De mantas zijn zo geweldig, eentje had ongeveer een spanwijdte van 5 meter!!! Echt onwijs groot!!!

Ik zal kijken of ik een foto op mijn blog kan zetten met mijzelf naast een walvishaai en een foto van een mantaray!!!

Verder hoop ik snel meer te gaan zien van het eiland zelf. Ik ga wandelen met Davis (teamleider van zeeschilpadden programma) en vrienden van hem!!! Op de tochten naar de stranden toe, waar we de zeeschilpadden monitoren, laat hij al heel veel planten en vogels zien!!! Dus ben benieuwd wat hij me allemaal kan laten zien op het eiland!! Jammer genoeg zijn er niet zoveel landzoogdieren, wel veel vogels en heel veel soorten vis in het water.

Liefs Mariska

• 13 September 2010 - 09:06

Sakina:

Hee nichtje!

Wat leuk om dit allemaal te lezen! :D
    ik zat ook te lezen van die walvishaai van 8 meter lang groot echt niet normaaaaal man! :|
    Hoop dat je het leuk hebt en dat het lekker weer is!

Heel veel plezier nog!
    xxx Sakina

• 13 September 2010 - 10:30

Ans Ververs:

Hoi Mariska, wat klinkt dat allemaal fantastisch zeg!! Het is echt heel bijzonder dat je dit allemaal kunt doen. Paradijselijke foto's!! Groetjes en genietse!!!

• 14 September 2010 - 04:51

Lia:

Wow Maris, dat klinkt echt gaaf hee! Zijn die roggen net als de Sting rays over here? (alleen ietsie groter misschien?)

• 14 September 2010 - 08:55

Anneloes:

wouie, vet gaaf maris! ben idd wel benieuwd naar een foto van zo'n rog en haai. vind je dat niet eng naast zo'n gigantisch beest?
    kussie

• 17 September 2010 - 18:21

Opa En Oma Poessie:

Gaaf hoor Maris wat zijn ze groot,dood eng ik vind een paling uit de binneliede al groot genoeg maar verschil moet er wezen,wat zal jij straks veel te vertellen hebben Geniet maar doe voorzichtig.Heel veel liefs van Opa en Oma.

• 20 September 2010 - 15:58

Marrie:

Hoi Maris,

Het ziet er alemaal geweldig uit daar, de haaien zijn wel erg groot. Kunnen we al een plaats reserveren op de boot. We komen 17 november naar je toe.

groet,
    Ome Hans en tante Mar